same logo2SAME és la re-fundació d'un projecte que es va iniciar al Cos de Mossos d'Esquadra amb el mateix nom l'any 1992 a Tarragona. En una primera fase aquest projecte va obtenir nombrosos èxits, arribant a ser sindicat majoritari a les primeres eleccions sindicals. Ja amb el nom de SAP el projecte va rebre un atac combinat de l'empresa, la UGT i alguns dirigents de dintre que ens va obligar a constituir el CAT. Ho vam passar molt malament, però, ens vam sortir i vam continuar obtenint resultats fins l'any 2008 (equiparació i segona activitat). Aquell any, per l'actitud d'alguns dirigents de posar pals a les rodes, vam decidir plegar i deixar pas a d'altres. L'any 2014 després de no aconseguir re-endreçar el projecte, que portava 6 anys sense obtenir cap resultat, vam ser expulsats i després d'un any de reflexió vam re-fundar el projecte amb el nom inicial. L'any 2017 vam aconseguir que el SAP-FEPOL seguís una línia estratègica prèviament concebuda i això va tornar a donar resultats: després de 9 anys sense aconseguir res significatiu pel col·lectiu, s'arriba al pacte d'agost del 2017 on s'assoleixen els objectius marcats. SAP-FEPOL, després, va decidir no seguir col·laborant amb nosaltres i, fins avui, no s'ha aconseguit res més.

bannerquisomcaponanem

És a dir, teniu davant vostre la possibilitat d'escollir un projecte sindical que ha demostrat al llarg de la història la seva eficàcia amb resultats contrastats davant un sindicat que crida molt però mai ha aconseguit res pel col·lectiu des de la seva fundació, un tri-sindicat que porta 11 anys des què vam plegar del CAT que no assoleix cap resultat pel col·lectiu, un sindicat majoritari que, tot i la seva força potencial, no sabem per què, no la saben fer servir o així es pot entendre vistos els resultats. Exceptuant l'acord del 2017 (assolit amb SAME) i el del 2015, on s'apliquen coeficients per treball en alguns festius, no han assolit cap altre cosa significativa pel col·lectiu des del 2008. També teniu l'opció de votar sindicats que no han estat contrastats de cap manera. I cal no oblidar cagades històriques: horari especial per USC, Q-6, Q-5M, etc, etc.-       

Així que, si voleu apostar sobre segur, voteu SAME, som una opció garantida i demostrada que farà que l’acció sindical torni a ser tan eficaç com fins el 2008 i el beneficiat seràs tu.

 

Hi ha una segona derivada que heu de tenir molt en compte en aquestes eleccions sindicals a l’hora de decidir el vot. La situació de Catalunya, les institucions catalanes i el Cos de Mossos d’Esquadra. L’estat espanyol va dissoldre el parlament, va cessar al govern escollit democràticament i va suplir-los per funcionaris de l’Estat.

 

bannerdretscivics2

 

Els nostres sindicats representatius, TOTS, no només es van mantenir en silenci davant uns fets que afecten de forma directa al Cos de Mossos d’Esquadra i els seus components, sinó que van anar com si res a les reunions amb els representants de l’Estat, mostrant absoluta “pleitesia” i es van mantenir en silenci durant els 7 mesos que va mantenir-se aquesta situació. Tampoc van dir res davant l’atropellament de l’1 d’octubre, quan no, van mostrar la seva connivència i satisfacció amb l’Estat i les seves accions. Algú em va explicar que en algunes seus sindicals es va brindar amb cava davant la destitució del nostre Major. Només SAME va aixecar la veu per condemnar l’actuació de l’Estat i les seves forces. I, ara, aprofitaré per fer pública una dada que no he dit mai públicament, per no espantar, he estat expedientat dues vegades per defensar la democràcia, les nostres institucions i el nostre Cos a través de la plataforma Mossos per la Democràcia, com a portaveu.

 

La situació pot tornar a repetir-se. Molts partits espanyols volen tornar a intervenir les institucions catalanes i, entre elles, el Cos de Mossos d’Esquadra. Alguns inclòs volen dissoldre’ns. Per tant, és absolutament necessari que un sindicat amb coratge per defensar-nos com a col·lectiu i com institució esdevingui representatiu ja que el que han fet els fins ara representatius, quan se’ls ha necessitat, ja ho hem vist.

 

Així que el vot a SAME és doblement útil. Necessari per un sindicalisme eficaç i necessari per un sindicalisme combatiu en defensa nostra i del nostre col·lectiu.

 

Encara tens dubtes ? VOTA SAME. No t’abstinguis, fes útil el teu vot. Si has votat per correu pensa que si votes presencialment anul·les el vot per correu, per tant, encara pots rectificar. Pensa també que una cosa és estar afiliat a un sindicat i l’altra és el vot en unes eleccions. Pots votar al SAME encara que estiguis afiliat a un altre sindicat o no afiliat.

Ara tens les regnes del teu futur a les teves mans, fes-les servir.

 

SAME UN VOT QUE VAL PER DOS

SALUT !

Enric ALSINA ILLA, Secretari General del SAME.

 

Avís legal